Puskás László - Meridiánok

Puskás László Imre vagyok.

Extrapszichológus, az alternatív pszichológiai tudományok doktora, természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, aurikulo terapeuta.

Bizonyára az első kérdés az, hogy mi a csuda az az extrapszichológia? Nos, erről majdnem egy fél estét lehetne beszélni, de megpróbálom nagyon tömörítve leírni, miről is van szó.

Extrapszichológia: extrém, extremális, vagy magyarul talán a különleges pszichológia a legmegfelelőbb kifejezés a meghatározására.

Néhányan „csak” az Orosz módszerként emlegetik, ami akár helyesnek is tekinthető, de valójában egy olyan rendszerről beszélünk, amit Dr. Prof. Arthur Vlagyimirovics Zsaskov a szovjet, majd orosz tudományos akadémia tagja vezetésével alkotott meg egy különleges tudós csoport.

Maga az elnevezés Zsaskov professzor nevéhez köthető.
A rendszer specialitáson belüli módszerei jelentősen eltérnek, az ún. akadémikus pszichológiától.

Egzakt módon képes feltárni az idegi szabályozás szintjeit, vagyis az idegrendszer terhelhetőségét, az érzelmi megnyilvánulásokat, az agy információ feldolgozását. Mindezt 2% hibalehetőséggel, ami elég jó tűrésnek tekinthető.

Ahhoz, hogy még közelebb kerüljek az emberi működés és vele együtt az emberi psziché megértéséhez, elmélyülten tanulmányoztam különböző ősi hit- és vallási rendszereket, összehasonlítva, megkeresve az azonos, vagy átfedő területeket, közös metszési pontokat.

Az ősi hitrendszerek tanulmányozása kapcsán megismerkedtem a tradicionális kínai gyógyászattal is, mint energetikai rendszerrel. És ezzel párhuzamosan tanulmányoztam különböző mikro energetikai rendszereket, így elsajátítottam a fülakupunktúrát, vagyis az aurikulo terápiát, melyet rendszeresen alkalmazok akár a pszichológiai problémáknál, vagy más energetikai egyensúlytalanság helyreállításánál.

A kutatási eredmények kapcsán kialakult egy Speciális Alternatív Pszichológiai Komplex Rendszer, ami természetesen további kutatást, fejlesztést igényel.

Tevékenységi körök:

  • teljes körű energetikai állapotfelmérés, meridián diagnosztika a hagyományos kínai szemlélet szerint
  • egészségmegőrzés
  • vitalitás fokozása
  • fülakupunktúrás kezelések
  • autogén tréning, meditáció
  • szenvedélybetegségek
  • alternatív kezelése
  • egyéb energetikai egyensúlytalanság kezelése – oktatás, előadások tartása